Rólam 2017-08-04T12:35:47+00:00

Miért írok pont neked, kedves Anyuka?

Szeretném, ha minden ANYA olyan nyugodt, derűs, elégedett, kiegyensúlyozott és kipihent lenne, mint amilyennek én tűnök ezen a képen!

Mindig is szerettem álmodozni…

Bio

Amióta az eszemet tudom, imádok írni.

Kisgyerekként mesét, verset, naplót, fogalmazást, iskolásként rajnaplót és cikkeket, kamaszként az asztalfióknak novellákat, regénykezdeményeket, anyaként babanaplót, újra cikkeket, és, egyszer csak, harmadik fiam megszületése után megszületett az első “igazi” könyvem is: a Szoptass ügyesen!

Az írás maga, mint alkotó tevékenység, mindig élményt jelent, ám azt csak a kapott köszönőlevelek révén
éreztem meg először, hogy túl ezen, mekkora

örömöt és motivációt jelent,

ha kész írásom valakinek segítséget, sőt, élményt nyújt.

Patak Gyöngyvér - Írások anyukáknak

2009-ben kezdtem el blogolni (Anya(gi) Ambíciók – a saját lábra állásról), miután a frissen megjelent könyv által, kismamaként megérintett az online vállalkozói lét frissítő szele, és lett célja a rendszeres írásnak.

A könyv mellé megírtam az “Erről nem volt szó!” c. gyermekágyi túlélő sorozatot, amit szintén sok százan letöltöttek már. Most egyben, e-könyvként olvashatod.

A könyv sikere és az írásaimra érkezett sok pozitív visszajelzés megerősített, hogy jó úton járok.

Még nagyobb lendületet adott az új blogom, a Büdös Kölkök, amiben családról, gyereknevelésről írok – ahogy nálunk zajlik, ahogy én látom, ahogy én küszködök, örülök.

Borzasztó büszke vagyok a gyerekeimre. Zenélnek, táncolnak, sportolnak, okosak, ügyesek, szorgalmasak, szépek, jó fejek. És persze veszekednek, kockulnak, rendetlenek, szófogadatlanok, lusták…

Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy lett némi fogalmam a gyereknevelésről. Rájöttem, hogy

nem lehet – de nem is kell – tökéletesen csinálni,

mindazonáltal lehet és érdemes okulni más hibáiból,
kipróbálni és hasznosítani mások bevált módszereit. Hátha…

Na, többek között ezért ragadtam tollat. Olvasd, használd, teszteld azt, amit én megtanultam, átéltem. És persze nevess és sírj velünk és rajtunk.

A blogban osztottam meg először a PIC-i történet alapjául szolgáló posztokat – amik váratlan népszerűségre tettek szert.

Közben hatalmas fejlődésen ment keresztül a másik online „keresztgyerekem”, az Imami, amelynek somogyi oldalát, a Kaposvárimami Családi és Információs portált főszerkesztem, és a működtetését finanszírozó Kaposvárimami Közhasznú Egyesületet menedzselem.

Itt jelent meg először az előkészületben lévő Micsoda Terhesség munkacímű könyvnek a magzat (Manó) 40 hetes fejlődését bemutató részlete, Mucsi Tina varázslatos illusztrációival. Az ikrek ugyan megakasztották ezt a folyamatot (is), de eltökélt szándékom, hogy belátható időn belül a várandós kismamák kezükben tarthassák ezt a különleges kiadványt.

Nagy a családom, és repül az idő. Úgy éreztem, nem fér már be a blogba minden fontos esemény, és a különálló posztok során elveszik az „egész” – a családdá válás folyamata, a párkapcsolat fejlődése, az anyaság különböző (lelki)állapotai, a gyerekek megszaporodása, felcseperedése.

A Család a dombon c. regény (előkészületben) rólunk szól. Műfaját tekintve leginkább talán Gerald Durrell és Varga Domokos könyvei közé lenne besorolható. A kötet csupa megtörtént és „így-is-történhetett-volna” esemény lazán szőtt láncolata. Elsősorban a gyerekekről, a velük átélt kalandokról akartam írni, de valahogy menetközben a belső útjaink is legalább akkora szerephez jutottak. Így állt össze kerek egésszé a két kötetre való történet!

Alkalomadtán pedig meg-megjelenik a képzeletemben egy-egy fiktív szereplő, elindul egy kitalált történet – ezekből lesznek a novellák és a regénykezdemények. Ez a fajta kreatív írás igazi szenvedély. Hatása mint a drogé olvasásé – kiemel a valóságból.

Írás közben tudok teljesen kikapcsolódni,

élvezem, ahogy magával sodor egy történet,

és ilyenkor el tudok feledkezni a gondokról, házimunkáról, gyerekekről…

Kedvenc fotóim

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy mindig értesülj a legfrissebb írásokról, eseményekről!

(A gombra kattintással elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatot.)

Válassz könyvet!

Megnézem az összes könyvet